KOMPOZITOR AVAZ MANSUROV IJODIY FAOLIYATIGA BIR NAZAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
O‘zbek xalq cholgʻularida ijrochilik madaniyatining oʻsishi, jahon klassik bastakorlari asarlarining oʻzlashtirilishi, Oʻzbekiston bastakorlarining xalq cholgʻulari uchun maxsus asarlar yaratishdagi faol ijodiy faoliyati oʻzbek xalq cholgʻularida ijrochilik san’atini yanada yuksalishi uchun muhim zamin boʻldi.