INCREASING ATTENTION TO SCIENCE AND CULTURE DURING THE REIGN OF KHOREZMSHAH ALOVUDDIN OTSIZ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada XII asrda Xorazmshoh Otsiz siyosiy faoliyati va fan va madaniyatni ulug‘lash borasida olib borgan ishlari, allomalar faoliyati va ijodi haqida ma’lumotlar berilgan.В данной статье представлены сведения о политической деятельности хорезмшаха Оциза в XII веке и его деятельности по прославлению науки и культуры, а также о деятельности и творчестве ученых.This article provides information about Khorezmshah Otsiz's political activity in the 12th century and his work on glorifying science and culture, as well as the work and creativity of scholars.