CHAKANA BIZNESNING RIVOJLANISHIDA TIJORAT BANKLARINING O’RNI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur tezisda chakana biznesning rivojlanishida tijorat banklarining o’rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, tijorat banklarining kichik va o'rta biznes sub'ektlariga ko'rsatayotgan moliyaviy xizmatlari, kreditlash dasturlari, investitsiyalar va boshqa moliyaviy qo'llab-quvvatlash vositalari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, chakana biznes uchun tijorat banklari tomonidan taklif etilayotgan zamonaviy moliyaviy texnologiyalar va innovatsion yechimlarning ahamiyati ham o'rganiladi. Tadqiqotda tijorat banklarining chakana biznesni moliyaviy qo'llab-quvvatlashi natijasida iqtisodiy o'sish va ijtimoiy barqarorlikka erishish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Ushbu ishda empirik ma'lumotlar va zamonaviy iqtisodiy nazariyalar asosida tijorat banklarining chakana biznesni rivojlantirishdagi strategik roli va samaradorligi yoritiladi.Tayyorlangan tezis chakana biznes sub'ektlari va tijorat banklari o'rtasidagi hamkorlikni mustahkamlash, moliyaviy resurslardan samarali foydalanish hamda innovatsion yondashuvlarni qo'llash orqali umumiy iqtisodiy o'sishni rag'batlantirish uchun amaliy tavsiyalarni o'z ichiga oladi. Bu tadqiqot natijalari chakana biznes vakillari, tijorat banklari menejerlari va iqtisodiy siyosatshunoslar uchun qo'llanma sifatida xizmat qilishi mumkin.