XALQLAR DOXIYSINING DINIY-SIYOSIY QARASHLARI NEGA O‘ZGARDI YOXUD URUSHNING TA’SIRI NATIJASIDA DINIY IDORALAR NUFUZI QANDAY O‘SDI? (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Ulug’ Vatan urushi natijasida Sobiq Sovet ittifoqi rahbariyatidagi dinga qarshi ochiq dushmanlikning o’zgarib boorish jarayoni “din masalalari” bilan shug’ullangan Beriya kabi NKVD xodimlari va “Xudosizlar” uyushmalari faoliyati qanday qilib to’htatilgani va Butun ittifoq hududida barcha dinlarga berilgan ayrim erkinliklar haqida so’z boradi.