O'ZBEKISTONDA “IT” NI TUTGAN O'RNI. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda Axborot texnologiyalarining ko‘p qirrali rolini o‘rganadi, IT innovatsiyalarni qanday boshqarayotgani, iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirayotgani va aholini raqamli vositalar va ko‘nikmalar bilan mustahkamlashi o‘rganiladi. IT ning mamlakat ichidagi turli sektorlar va tashabbuslarga ta’sirini o‘rganib chiqsak, biz O‘zbekiston raqamli asrning murakkabliklarida harakat qilish uchun texnologiyadan qanday foydalanayotgani va o‘zini texnologiya sanoatida mintaqaviy yetakchi sifatida ko‘rsatayotgani haqida chuqurroq tushunchaga ega bo‘lishimiz mumkin.