TRANSPORT IQTISODIYOTIDA TANNARXNI PASAYTIRISHDA MAHALLIY RESURSLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu ilmiy maqola transport xarajatlarini pasaytirishda mahalliy resurslarning muhim rolini o'rganib, ularning barqarorlik va iqtisodiy samaradorlikni oshirish imkoniyatlariga e'tibor qaratadi. Transport turli sohalarda hal qiluvchi rol o'ynaydi va mahalliy resurslardan foydalanish xarajatlarni optimallashtirish, atrof-muhitga ta'sirni minimallashtirish va mintaqaviy rivojlanishni rag'batlantirish imkonini beradi. Ushbu maqola transportda mahalliy resurslarning ahamiyatini o'rganadi, ularni integratsiyalashuvining asosiy strategiyalarini muhokama qiladi va muvaffaqiyatli amalga oshirishni ta'kidlaydigan amaliy tadqiqotlarni taqdim etadi. Natijalar mahalliy resurslardan samarali foydalanish hamda barqaror va tejamkor transport tizimlariga erishish uchun manfaatdor tomonlar o‘rtasida hamkorlikdagi sa’y-harakatlar zarurligini ta’kidlaydi.