ADABIYOT DARSLARIDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRUVCHI “ADABIYOT HALQASI” MODELINING AHAMIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Badiiy asarni tahlil etishda tanqidiy fikrlashning ahamiyati beqiyosdir. Shu bois adabiyot darslarida tanqidiy fikrlashni rivojlantiruvchi texnikalardan, metodlardan foydalanish maqsadga muvofiqdir. Mazkur maqolada badiiy asarni har tomonlama tahlil etishga qaratilgan “Adabiyot halqasi” modeli, uni tashkil etish tamoyillari hamda buning ijobiy natijalari haqida so`z boradi.