ҒЎЗА НАВЛАРИНИНГ ФОТОСИНТЕЗ СОФ МАҲСУЛДОРЛИГИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlar o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Қуёш ёруғлигидан фойдаланишини яхшилаш учун далада ғўзаларни тўғри жойлаштириш, экин қаторларини йўналишини, мақбул меъёрларда озиқлантириш, суғориш, кўчат қалинлигини навнинг биологик хусусиятларига боғлиқ ҳолда белгилаш керак бўлади. In order to improve the use of sunlight, it is necessary to correctly place cotton in the field, the direction of the crop rows, proper nutrition, watering, and the thickness of seedlings depending on the biological characteristics of the variety.