GENDER–HUQUQIY EKSPERTIZANING INSTITUTSIONAL ASOSLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur tezisda gender-huquqiy ekspertizaning institutsional asoslarining qay tartibda rivojlanishi ochib berilgan. Shuningdek, qonunchilikda gender-huquqiy ekspertizani o‘tkazuvchi organlarning tashkil etilishi hamda bugungi kunda gender masalalariga oid qonunchilikda kiritilayotgan o‘zgarishlar haqida ham qisqacha to’xtalib o’tilgan. Ushbu tezis davomida gender huquqiy ekspertizani amalga oshiruvchi institutlar, gender audit, gender tamoyillar amalaga oshirish usullari masalasida mulohazalar yuritilgan. Bundan tashqari qonunchilikda gender-huquqiy ekspertizani faoliyatini takomillashtirishga qaratilgan bir qator takliflar gender masalalari bilan shug‘ullanuvchi institutlarga yo‘naltirilgan.In this thesis, the development of the institutional framework of gender legal expertise is revealed. The legislation also briefly addresses the establishment of gender-legal expertise bodies as well as the changes that are being made in legislation regarding gender issues today. During this thesis, considerations were made on the issue of institutions carrying out gender legal expertise, gender audit, methods of implementation of gender principles. In addition, a number of proposals aimed at improving the activities of gender-legal expertise in legislation are aimed at institutions dealing with gender issues.