XALQ MUSIQA IJODIYOTIDA TURLI JANRDAGI QO’SHIQLAR OHANGDOSHLIKLARINING UMUMIY VA FARQLI XUSUSIYATLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola o’zbek xalq musiqa ijodiyotida ohangdoshlik xususiyatlarining umumiy va farqli tomonlari, mazkur xalqning xalq ogʻzaki ijodi namunalarining mazmun-mohiyatidagi musiqiy ifodaviylik xususiyatlari kabi masalalarni ham qamrab olingan bo’lib, bu o’z navbatida xalq qo’shiqlari turli janrlarining lmiy-nazariy ahamiyatini yoritishga xizmat qiladi.