SHIHOBIDDIN SUHRAVARDIYNING “AVORIF UL-MAORIF” ASARIDA ХULQ-ATVOR GO’YALARINING OBRAZLI FAOLIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Shihobiddin Abuhafs Umar Suhravardiyning asosiy asarlaridan biri “Avorif-ul maorif”, undagi axloqiy-tarbiyaviy g’oyalar haqida so’z yuritiladi. Shuningdek, so’fiylarning xulq-atvori asosini tashkil etuvchi axloqiy me'yorlar, ustoz-shogird odobi haqidagi qarashlari tahlil ostiga olinadi.