TALABALARNI BILIM OLISH MOTIVLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada talabalarni bilim olishga bo'lgan motivatsiyasini oshirish yo'llari o'rganilgan. Turli ta'lim usullari, shaxsiy maqsadlarni aniqlash, interaktiv va amaliy ta'lim metodlarining qo'llanilishi, o'qituvchilar roli, o'quv materiallarini yangilash va rag'batlantirish tizimining ta'siri tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari talabalar o'rtasida akademik ko'rsatkichlar, darsga qatnashish darajasi va qoniqishning sezilarli darajada oshganini ko'rsatdi. Bu usullar talabalarning bilim olish jarayonida muvaffaqiyatga erishishiga yordam beradi.