AXBOROT ISTE’MOLI MADANIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Axborot izlash axborotga bo'lgan ehtiyoj aniqlangandan so'ng, shaxslar axborot izlash bilan shug‘ullanadilar. ushbu bosqich olingan ma’lumotlardan muammolarni hal qilish. Shaxslar o‘zlarining axborot ehtiyojlarini aniqlagandan so‘ng, ular odatda ushbu ehtiyojlarni qondirish uchun ma’lumot olish bilan shug'ullanadilar.Information seeking once a need for information is identified, individuals engage in information seeking. This involves actively searching for relevant information through various sources such as search engines, websites, libraries, databases or social media platforms. Exactly! Once individuals have identified their information needs, they typically seek information to satisfy those needs.