MOLIYAVIY SAVODXONLIKNING GENDER JIHATLARINI O’ZBEKISTONDAGI O’ZIGA XOS JIHATLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida moliyaviy savodxonlikni oshirish bo‘yicha davlat siyosatining asosiy bosqichlari ko‘rib chiqiladi. Shu tariqa, mamlakatimizning yosh aholisini xabardor qilish yo‘llari va vositalari ko‘rib chiqildi, shuningdek, Markaziy bank tomonidan xalqaro institutlar bilan hamkorlikda amalga oshirilayotgan dasturning asosiy ko‘rsatkichlari o‘rganildi.Ushbu ishning maqsadi mamlakat aholisining moliyaviy salohiyatini oshirishning yangi usullarini aniqlashdan iborat. Buning uchun aholining moliyaviy savodxonligining bugungi darajasi baholanadi, shuningdek, mavjud loyihalar ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, O‘zbekistonning bu boradagi qonunchilik bazasiga alohida e’tibor qaratilmoqda, chunki bu mamlakatimizda islohotlarni muvaffaqiyatli amalga oshirish uchun asos bo‘lmoqda.