BOSHLANG‘ICH TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA ILG‘OR TAJRIBALARDAN FOYDALANISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Boshlang‘ich ta’lim umumiy o‘rta ta’limning asosiy poydevori, o‘quvchilarning kelajakda komil inson bo‘lib voyaga yetishini ta’minlovchi muhim bosqich hisoblanadi.Zamonaviy boshlanĝich sinf òquvchilarining ta'lim samaradorligini oshirish, ijodiy tasavvur rivojlantirish qobiliyatlarini shakllantirish va shu orqali xalqaro baholash ( PISA, TIMMS, PIRLS va boshqalar) dasturlarida ishtirok etishlarida ilĝor tajribalardan foydalanmoq kerakligi haqida ushbu maqolada tahlil qilinadi.Primary education is the main foundation of general secondary education, an important stage that ensures the development of students as new perfect human beings. thereby analyzing the need to use best practices in their participation in implementation programs (PISA, TIMMS, PIRLS, etc.) in this article.