G.BARBADENSE L. ТУРИГА МАНСУБ БОШЛАНҒИЧ МАНБАЛАР ВА F3 ЎСИМЛИКЛАРДА МОРФОХЎЖАЛИК БЕЛГИЛАРНИ КЛАСТЕР ТАҲЛИЛИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ўсимликларда миқдорий белгиларни алоҳида таҳлил қилишдан кўра уларни комплекс таҳлил қилиш қимматли хўжалик белги-хусусиятлари мажмуига эга бўлган тизма ва навлар яратиш учун муҳимроқдир. Маҳаллий нав ва тизмаларда омилли ва кластерли таҳлил усулларини қўллаш бўйича ишлар олиб борилган.