Maqollarning lingvokultrologik xususiyatlari (ingliz, o‘zbek, qozoq maqollari misolida) (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bugungi kunda, maqollar ustida qizg‘in izlanishlar olib borilayotgan birpaytda, maqollarning har taraflama jihatlarini o’rganish paremiologiya sohasiningasosiy vazifalaridan biridir. Maqollarni qiyosiy jihatlarini o‘rganish asnosidaularning lingvokulturologik jihatlariga to‘xtalmay ilojimiz yo’q. Bu orqali tadqiqetayotgan tillarimizdagi maqollarning bir-biriga o‘xshash va farqli tomonlarini, shutil egasi bo’lmish xalqning o’ziga yarasha madaniyati va o‘ziga xosmentalitetini ko‘rsatishga harakat qilamiz.