O'rta Osiyoda Islom sivilizatsiyasi (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Islom sivilizatsiyasi mamlakatlar rivojiga va hayotning tubdan o'zgarishiga olib keldi.Ushbu maqolada Islom sivilizatsiyasi keng yoritilgan.. Markaziy Osiyoda Mazhablarning vujudga kelishi va odamlarning ushbu mazhablarga e’tiqodi, Islom dinini O’rta Osiyoga kirib kelishi va bunga odamlarni jalb qilinishi haqida batafsil ko’rib