XORAZMSHOHLAR DAVLATI HALOKATINING AYRIM JIHATLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada Xorazmshohlar davlatining mo’g’ullar bilan olib borgan diplomatik aloqalar, o’zaro elchilik munosabatlari yoritib o’tilgan. Chingizxon elchilarining O’trordagi dahshatli halokati ozaro aloqalarning buzilishiga hamda Xorazmshohlar davlatiga mo’g’ul bosqinchilarining yurishiga asosiy sabab bo’lganligi bayon etilgan. Kalit so‘zlar: Xorazmshohlar davlati, Chingizxon, elchilik aloqalari, kelishmovchilik, urush, O’tror qamali, Inolxon