QADIMGI RIM IMPERATORLARI HAYOTI, ULARNING HARBIY SALOHIYATI VA DAVLAT BOSHQARUVI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Tarixda Oʻrta yer dengizining butun qirgʻogʻiga egalik qilgan yagona davlat. Rim imperiyasining mavjudligi xronologik doirasi birinchi imperator Oktavian Avgustning hukmronligidan imperiyaning Gʻarbiy va Sharqqa boʻlinishi va Gʻarbiy Rim imperiyasining 476 yilda qulashidir. Rim imperiyasining sharqiy qismi Konstantinopolda 1453-yilgacha mavjud boʻlgan.