G`ARBIY RIM IMPERIYASI QULASHI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annontatsiya : Ushbu maqolada G’arbiy Rim imperiyasining inqirozli davrlari va ko’chmanchi qabilalar bosqini va natijada imperiyaning qulashi bayon qilingan. Rim imperiyasini to'la ikkiga bo'linishi asosida O'rtayer dengizining ikki hududini romanlashgan G'arb va Ellin sharqini tarixiy taraqqiyotini o'ziga xos xususiyatlari bilan belgilanar edi. 411 G ‘arbiy provinsiyalarda shaharlar, tovar ishlab chiqarish savdohunarmandchilik tushkunlikka yuz tutdi. Aholini xonavayron bo'lishi, umumiy iqtisodiy turg'unlik kuzatildi