Xalqaro baholash dasturlari orqali o’quvchi yoshlarda innovatsion muhitni yaratish. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalqaro baholash dastur talablari, maktablarda amalga oshirilayotgan ishlar tahlili hamda rivojlangan davlatlarning dastur talablariga muvofiq tavsiyalari haqida fikr yuritilgan.Tanqidiy fikrlashni oshirishga xizmat qiladigan metod va vositalar, ta’lim tizimida olib kirilayotgan yangi innovatsion texnologiyalar, fan dasturlarini ishlab chiqish haqida so`z yuritilgan.