ОСНОВЫ ЭЛЕКТРОННОЙ КОММЕРЦИИ В УЗБЕКИСТАНЕ И ЕЕ ПУТИ РАЗВИТИЯ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
В данной статье рассматриваются особенности развития электронной коммерции в Узбекистане и рассматриваются основные типы бизнес-моделей, успешно функционирующие на рынке Узбекистана, а также проводится анализ их эффективности и устойчивости в условиях современной экономической среды. Ее роль в цифровой экономике страны. Ushbu maqolada O‘zbekistonda elektron tijoratni rivojlantirish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi va O‘zbekiston bozorida muvaffaqiyatli faoliyat yuritayotgan biznes modellarining asosiy turlari ko‘rib chiqiladi, shuningdek, ularning zamonaviy iqtisodiy sharoitda samaradorligi va barqarorligi tahlil qilinadi. Uning mamlakatning raqamli iqtisodiyotidagi roli.This article examines the features of e-commerce development in Uzbekistan and reviews the main types of business models that successfully operate in the Uzbek market. It also analyzes their efficiency and sustainability in the context of the modern economic environment, highlighting their role in the country's digital economy.