O’QUVCHILARDA SALBIY O’ZGARISHLARNI KELTIRIB CHIQARUVCHI OMILLAR: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Insoniyat paydo bo’lganidan e’tiboran farzandlarining barkamol bo’lib voyaga yetishi jamiyatda muhim muammo sifatida qarab kelingan. Chunki jamiyat mavjud ekan ,insonga xos barcha sifatlar ,mafkuraviy qarashlar uning xarakteriga ,ongiga ,tafakkuriga singdirib boriladi.Shunga qarab tarbiyaning maqsadi,unga qo’yiladigan talablar ham o’zgarib boradi. Darhaqiqat,har bir ota-ona farzandi dunyoga kelgach ,uni ilmli,tarbiyali barkamol inson bo’lib yetishishini niyat qiladi. Bugungi kunda farzandlarimizning har tomonlama (fiziologik, psixologik) yetuk, mukammal bo’lib yetishishi uchun davlatimiz tomonidan yetarli shart-sharoit yaritib berilgan. Ayni damda axborot ko’lamining shiddat bilan o’sib borishi ,uning qabul qilish shakli ,vosita ko’rinishlarining tobora kengayib borishi va ulardan noo’rin foydalanish o’sib kelayotgan yoshlarimizning ongiga salbiy ta’sir ko’rsatadi.