O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI QO’LLASHNING AHAMIYATI VA YO’NALISHLARI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Hozirgi kunda raqamli texnologiyalar kirib bormagan sohani topish qiyin. Raqamali texnologiyalarning jadal sur’atlarda rivojlanishi transformatsiya (raqamli transformatsiya) ni samarali va tez suratlarda amalga oshirishni dolzarbligini oshirmoqda. Buni davlat tomonidan qabul qilingan Yangi O’zbekistonning taraqqiyot strategiyasida “Raqamli iqtisodiyotni asosiy “drayver” sohaga aylantirib, uning hajmini kamida 2,5 baravar oshirishga qaratilgan ishlarni olib boorish” maqsadi qo’yilgan va Prezidentimizning “Taraqqiyotga erishish uchun raqamli bilimlar va zamonaviy axborot texnologiyalarini egallashimiz zarur vas hart. Bu bizga yuksalishning eng qisqa yo’lidan boorish imkoniyatini beradi. Zero, bugun dunyoda barcha sohalarga axborot texnologiyalari chuqur kirib bormoqda”[1] degan so’zlaridan ham raqamli iqtisodiyot va raqamli transformatsiya naqadar muhimliligini bilib olish mumkin [1] O’zbekiston Respublikasi Prezidentining 2022 yil 28 yanvardagi “2022-2026 yillarga mo’ljallangan Yangi O’zbekiston taraqqiyot strategiyasi to’g’risida” PF-60 son farmoni