IMPORTANCE OF LEARNING INTERCULTURAL COPMETENCE FOR FOREIGIN LANGUAGE TEACHERS: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola madaniyatlararo kompetensiyaning ahamiyati chet tili o’qituvchilari uchun madaniyatlararo muloqot kompetensiyasining ahamiyati turli xil madaniyatga ega bo’lgan talabalar uchun qo’llab quvvatlovchi muhitni nyaratishda hamda inkluziv ta’limni yaratishda muhim ahamiyatga ega. Madaniy farqlarni tushunish chet tili o’qituvchilari o’rtasida madaniy me’yorlar qadriyatlar ba muloqot me’yorlarini tushunishlari va tan oilshlarini yaqqol yoritib berilgan.Важность межкультурной компетентности: подчеркивание важности межкультурной компетентности для учителей иностранного языка в создании благоприятной и инклюзивной среды обучения для учащихся из разных культур. Понимание культурных различий: подчеркивание необходимости того, чтобы учителя иностранного языка признавали и понимали культурные нормы, ценности, убеждения и стили общения среди своих учеников, чтобы соответствующим образом адаптировать свои подходы к обучению.Importance of Intercultural Competence: Highlighting the significance of intercultural competence for foreign language teachers in creating a supportive and inclusive learning environment for students from diverse cultural backgrounds. Understanding Cultural Differences: Emphasizing the need for foreign language teachers to recognize and understand cultural norms, values, beliefs, and communication styles among their students to tailor their teaching approaches accordingly.