КУЗГИ ТРИТИКАЛЕ НАВЛАРИНИНГ БИОЛОГИК ҚУРУҚ МАССА ТЎПЛАШИГА УРУҒ ЭКИШ МУДДАТЛАРИ ВА МЕЪЁРЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Хоразм вилоятининг ўтлоқи аллювиал тупроқлари шароитида тритикаленинг маҳаллий “Фарход” ва хорижий “Норман” навлари уруғларини турли муддатларда ва меъёрларда экиб етиштиришни биологик қуруқ масса тўплаш жадаллигига таъсири ўрганилди.В условиях аллювиальных почв Хорезмской области изучено влияние посадки семян местного сорта «Фарход» и зарубежного сорта тритикале «Норман» на скорость накопления биологической сухой массы.The effect of planting seeds of local "Farkhod" and foreign "Norman" varieties of triticale on the rate of accumulation of biological dry mass was studied in conditions of alluvial soils of Khorezm region.