GENERAL INFORMATION ABOUT "CASE" IN ENGLISH GRAMMAR: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
This article provides an overview of the concept of case in the English language. Case is a grammatical category that indicates the function of a noun, pronoun, or noun phrase within a sentence. While English has a relatively simple case system compared to other languages, understanding the different cases and their usage is crucial for effective communication and writing. This article explores the main cases in English, their definitions, and their applications, with the aim of enhancing the reader's understanding of this important aspect of English grammar.B этой статье дается обзор концепции падежа в английском языке. Падеж - это грамматическая категория, которая указывает на функцию существительного, местоимения или именной группы в предложении. Хотя в английском языке относительно простая система падежей по сравнению с другими языками, понимание различных падежей и их использования имеет решающее значение для эффективной коммуникации и письма. В этой статье исследуются основные падежи в английском языке, их определения и применение, с целью повышения понимания читателем этого важного аспекта английской грамматики.Ushbu maqola ingliz tilida kelishik konsepsiyasining umumiy ko'rinishini taqdim etadi. Kelishik - bu so'z turkumining, olmoshning yoki otlar birikmasi funksiyasini belgilaydigan grammatik kategoriya. Ingliz tilida boshqa tillarga nisbatan nisbatan sodda kelishik tizimi mavjud bo'lsa-da, turli kelishiklar va ulardan foydalanish samarali aloqa va yozuv uchun juda muhimdir. Ushbu maqolada ingliz tilining asosiy kelishiklari, ularning ta'riflari va qo'llanilishi o'rganiladi, o'quvchining ingliz grammatikasining bu muhim jihatini yaxshiroq tushunishiga qaratilgan.