ALISHER NAVOIY ASARLARIDA ODDIY VA IQTIBOS FARDLAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
This article provides poetic arts, had been used in Alisher Navai’s fards was analyzed. Didactic character, including of sufism meaning of fards and special role in describing them.Ushbu maqolada Alisher Navoiy fardlarida bayon etilgan badiiy san’atlar tahlil qilingan. Fardlarning didaktik tabiati,tasavvufiy ma’no qamrovi va poetik san’atlarning ularni yuzaga chiqarishdagi o‘ziga xos o‘rni xususida baxs yuritilgan