Фуқароларнинг сиёсий онги, жамиятнинг маънавий-маърифий ривожланишига асосланади. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
АННОТАЦИЯ: Ушбу мақолада "сиёсий онг" тушунчасига тегишли таърифлар берилиб, илмий асосда урганилган ҳамда зарур хулосалар қилинган. Мақолада мамлакатимизда амалга оширилаётган ислоҳотларнинг натижаси фукароларнинг сиёсий онгига бевосита боглиқлиқ эканлигига урғу берилган бўлиб, фуқароларнинг сиёсий онгини юксалтириш ҳаётий заруратлиги эътироф этилган. Шунингдек, мақолада фуқароларнинг сиёсий онгининг юксалтириш асосида мамлакатда тинчлик ва барқарорликнинг таъминланишига ҳам эътибор қаратилган.