МЕВАЛИ БОҒЛАРДА ТОМЧИЛАБ СУҒОРИШ ТЕXНИКАСИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
АННОТАЦИЯ: Мақолада ёш боғларни суғоришда сувни бевосита дарахтлар илдизлари энг кўп жойлашган тупроқ қатламига етказиб беришга асосланган ресурстежамкор суғориш усули тўғрисидаги изланишлар натижалари ёритилган. Юқоридагилардан келиб чиқиб шуни айтиш мумкинки, мевали боғларни суғоришда ресурстежамкор усуллар орқали суғориш ишлари олиб борилганида самарадорлик нафақат сувни тежаш балки суғориш пайтидаги меҳнат самарадорлигини ошишига олиб келди. Бундан ташқари мевали боғларни ресурстежамкор усуллар орқали парвариш қилинаётган мевали боғлар ҳосилдорлигини ошириш билан бир қаторда сув ва бошқа ресурсларидан фойдаланиш унумдорлигини яхшилашга эришилди.