ZAMONAVIY TIBBIYOTDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI O’RNI VA AHAMIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Barcha sohalarda bo‘lgani kabi bugungi kun tibbiyotini ham axborot texnologiyalarisiz tasavvur etib bo‘lmaydi. Ayniqsa, zamonaviy tibbiyotda tibbiyotni raqamlashtirish zamonaviy axborot ta’lim texnologiyalari yordamida o‘qitish, raqamli texnologiyalarning tibbiyotdagi imkoniyatlari haqida o„rta tibbiyot xodimlariga bilim berish, sifatli va hammaga barobar bo„lgan tibbiyot uchun raqamli texnologiyalar, tibbiy ma’lumotlarlarni to‘plash, saqlash va ishlatish, bemorlarni elektron ro‘yxatga olish tizimlari, sog‘liqni saqlash axborot tuzilmasi, sog‘liqni saqlash tashkilotida axborotlarni boshqarish tizimlari, bemorlarga mo„ljallangan tizimlar to‘g‘risidagi dasturlar bilan ishlash ko‘nikmalarini zamonaviy hamshira egallashi zarur.