Kredit risklarini kamaytirishda tijorat banklarining o’rni. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya:Ushbu tezis, Mazkur tadqiqot ishida tijorat banklarining kredit risklarini boshqarish va kamaytirish jarayonidagi muhim o'rni o'rganilgan. Kredit risklari banklarning moliyaviy barqarorligi va faoliyat samaradorligiga salbiy ta'sir ko'rsatishi mumkin bo'lgan asosiy omillardan biridir. Ushbu ishda kredit risklarini aniqlash, baholash va nazorat qilish bo'yicha tijorat banklari tomonidan qo'llaniladigan zamonaviy uslublar va strategiyalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda tijorat banklarining risklarni diversifikatsiya qilish, kredit berish standartlarini takomillashtirish va zamonaviy texnologiyalarni joriy etish orqali kredit risklarini kamaytirishdagi roli ko'rib chiqiladi. Shuningdek, kredit portfeli sifatini oshirish va moliyaviy barqarorlikni ta'minlashda banklarning ichki nazorat tizimlari va muvofiqlik jarayonlari muhimligi alohida ta'kidlanadi. Mazkur ish, tijorat banklari uchun samarali kredit risklarini boshqarish bo'yicha tavsiyalar berish va bu sohadagi nazariy hamda amaliy bilimlarni kengaytirishga qaratilgan.