HOZIRGI KUNDA KADASTR SOHASIDA QO`LANILAYOTGAN “UZKAD” TIZIMINI QOLLASHDAGI YUTUQLAR: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Hozirda davlat ob’ektlarining katta qismi “UZKAD” tizimiga o‘tkazilmoqda. Masalan, 2021 yilning 25 iyuniga kelib, 45 ming 791 gektar yer maydoni tizimga kiritilgan. Keyinchalik, qishloq xo‘jaligi yerlari, istiqbolli maktablar va boshqa davlat ob‘ektlari ham tizimga qo'shiladi. Shu tariqa mamlakat bo‘yicha barcha yer maydonlari va ko‘chmas mulk hisobga olinadi. “UZKAD” tizimi orqali hujjat olish xizmatlari ham takomillashtiriladi. 2024-yildan iyul oyidan boshlab barcha hududlarda xususiy kadastr muhandislari “UZKAD” tizimi orqali faoliyat yuritadi. Currently, most of the state facilities are being transferred to the "UZKAD" system. For example, by June 25, 2021, 45,791 hectares of land will be included in the system. Later, agricultural lands, promising schools and other public facilities will be added to the system. In this way, all land areas and real estate are taken into account. Services for obtaining documents through the "UZKAD" system will also be improved. From July 2024, private cadastral engineers will operate in all regions through the "UZKAD" system.