RESPUBLIKAMIZDA SOLIQ MASLAHATI INSTITUTINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI RIVOJLANGAN DAVLATLARNING TAJRIBASI TAHLILI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Soliq maslahati instituti soliq siyosati, ma'muriyatchiligi va qonunchiligini ishlab chiqishda muhim rol o'ynaydigan muhim institutdir. Ushbu izohda adabiyotlar asosida soliq maslahati institutining rivojlanish istiqbollari ko'rib chiqiladi. Adabiyotlarda soliq maslahati institutining soliq qonunchiligini ixtiyoriy bajarishga ko‘maklashish, soliq to‘lovchilar bilimini oshirish, soliq to‘lovchilarga texnik yordam ko‘rsatish va soliq tafovutini kamaytirishdagi ahamiyati ta’kidlangan. Adabiyotda soliq maslahati instituti oldida turgan turli muammolar, jumladan moliyalashtirishning etarli emasligi, mustaqillikning yo'qligi va imkoniyatlari cheklanganligi ham aniqlangan. Soliq maslahati institutiga yuqori sifatli soliq maslahati xizmatlarini ko‘rsatish samaradorligini oshirish va zamonaviy texnologiyalar bilan ta’minlanishi tavsiya etiladi.