NAVOIYGA QAYTISH NAVOIY OLAMINI YANGIDAN KASHF ETISHNING ZARURATI VA AHAMIYATI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Yoshlarimizga Navoiyni anglash, ulug` adibning insonparvarlik g`oyalarini yosh avlod qalbiga singdirish zarur. Navoiydan insonga muhabbatni, hayotga muhabbatni, futuvvatni, javonmardlik, vafo va sadoqatni o`rganishimiz lozim. Alisher Navoiyning islomga munosabatiga bir nazar tashlaylik, ulug` shoir uchun Olloh – olam yaratuvchisi, olamni yaratishidan maqsad esa – odamni – jami maxluqot gultojini yaratish. Tasavvuf oddiy qilib aytganda Sharq falsafasi bo`lib hisoblanadi. Tasavvuf ta`limotida insoniyat har tomonlama tarbiyalanadi.It is necessary for our youth to understand Navoi, to inculcate the humanitarian ideas of the great writer in the hearts of the young generation. From Navoi, we should learn love for people, love for life, courage, youth, loyalty and loyalty. Let's take a look at Alisher Navoi's attitude to Islam. For the great poet, Allah is the creator of the universe, and the purpose of creating the universe is to create a person - the totality of creation. In simple terms, Sufism is Eastern philosophy. Humanity is educated in all aspects in Sufism.Hашей молодежи необходимо понять Навои, привить гуманитарные идеи великого писателя в сердца молодого поколения. У Навои мы должны учиться любви к людям, любви к жизни, мужеству, молодости, верности и преданности. Давайте посмотрим на отношение Алишера Навои к исламу.Для великого поэта Аллах является творцом вселенной, а цель создания вселенной - создание человека - совокупности творения. Проще говоря, суфизм – это восточная философия. Человечество во всех аспектах образовано в суфизме.