ЎТКИР ЮРАК ИШЕМИК КАСАЛЛИКЛАРИДА БУЙРАК УСТИ БЕЗИНИНГ МОРФОЛОГИК ЎЗГАРИШЛАРИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Мақолада буйрак усти безининг гистологик реакциясини ўрганиш унинг кўплаб функцияларини ҳисобга олган ҳолда, ривожланаётган патологияни коррекциялаш усулларини ишлаб чиқишда ва гистологик ўзгаришлардаги фарқни солиштириш қобилиятида кенг қўлланилиши мумкин, бу унинг функционал ҳолатини акс эттиради ва уни ташхислаш мезонлари сифатида қўлланилиши мумкинлигини кўрсатади.