OʻZBEK XALQ MAQOLLARIDA OILA-NIKOH MUNOSABATLARINING IFODALANISHI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Biz ushbu maqolda oʻzbek xalq maqollarida oila-nikoh munosabatlarining ifodalanishi juda katta ahamiyatni oʻrgandik. Bu maqollar oila birlik va muhabbatini, oila a'zolarining bir-birlariga qaramasdan yordam berishini, ota-onalar bilan farzandlar orasidagi sevgi va hurmatni ta’kidlaydi. Oilaning bir-biriga qaramasdan yordam berish, muhabbat va hurmat tufayli birga yashashni oʻrgatadi. Maqollarda oila-nikoh munosabatlarining mustaqillik, adolat va hurmat asosida oʻz-oʻzini oʻrganish va rivojlanish imkoniyatiga ega boʻlishi ham ta’kidlanadi.In this proverb, we studied the great importance of expressing family-marriage relations in Uzbek folk proverbs. These proverbs emphasize family unity and love, family members help each other, love and respect between parents and children. It teaches families to live together through mutual support, love and respect. The proverbs emphasize that family-marriage relationships have the opportunity to learn and develop on the basis of independence, justice and respect.