DAVLATNING BYUDJET-SOLIQ SIYOSATI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada soliqlar davlat tomonidan amalga oshiriladigan asosiy iqtisodiy vositalardan biri ekanligi hamda davlat budjet-soliq siyosatining iqtisodiyotda tutgan o’rni yoritib berilgan.O’zbekiston Respublikasi iqtisodiyotida ro’y berayotgan tub o’zgarishlar,moliyaviy-iqtisodiy nazariya,budjet-soliq siyosati va budjetning huquq va majburiyatlarining bajarilishini ijtimoiy-iqtisodiy yaratuvchilik ruhida qayta ko’rib chiqishni talab etmoqda.Budjet-soliq siyosati strategyasini belgilash,davlat daromadlar,xarajatlari va qarzlarini boshqarish kabi masalalarning nazariy va ilmiy jihatlarini o’rganish natijasi asosida budjet-soliq siyosati yaxlitligini ta’minlashni takomillashtirish masalasi ilgari surilgan.