DAVLAT BYUDJETINING MOHIYATI VA AHAMIYATI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Davlat byudjeti mohiyati va ahamiyati, davlatning iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishi, xavfsizlik va maqbullik, investitsiyalar, va demokratiya tushunchalariga asoslangan. Bu byudjet, davlatning moliyaviy siyosatining muhim vositalaridan biri hisoblanadi va mamlakatning umumiy maqsadlarini ta'minlash uchun katta ahamiyatga ega. Davlat byudjetining asosiy mazmunini va uning maqsadlarini,qanday moliyaviy resurslarni to'plash va ularni qanday ishlatishni ifodalaydi, shu jumladan pul mablag'larini daromadlar va chiqimlar bo'yicha tartibga solishi tahlil qilingan.