FUQAROLARNING YER UCHASTKALARIGA BO’LGAN MULK HUQUQI QACHON PAYDO BO’LADI? Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada fuqarolarning umumiy fuqarolik burchlari,ularning yer uchastkalsiga bo’lgan huquqlarining paydo bo’lishi hamda yerni qanday xususiylashtirish masalasi ilgari surilgan. Hozirgi kunda barcha rivojlangan davlatlarda fuqarolarning erkin va farovon turmush tarzini kechirishi uchun barcha shart-sharoitlar yaratilib berilmoqda, shular qatorida O’zbekiston ham o’z fuqarolarinong fuqarolik burchlarini ado etishlari uchun keng ko’lamda islohotlar olib bormoqda.