YURIDIK AMALIYOTDA SUN’IY INTELLEKTNI QO‘LLASHDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada yuridik faoliyatda sun’iy intellekt texnologiyasidan foydalanish muhokama qilinadi. Sun’iy intellektni yuridik amaliyotga joriy etish uchun huquqshunoslarning axloqiy qadriyatlar tizimini yaratish masalalariga jiddiy e'tibor qaratish zarurligi tahlil etiladi. Maqolada yuridik amaliyotda foydalanish uchun mo‘ljallangan neyron tarmoqlarni o‘qitish uchun zarur bo‘lgan ma’lumotlar to‘plamini yaratish muammolari, milliy va xorijiy yuridik amaliyotda sun’iy intellekt tizimlaridan foydalanish namunalari tahlil qilinadi. Sun’iy intellektdan foydalanishni yuridik texnologiyaning alohida turi sifatida ko‘rib chiqish imkoniyati asoslanadi. Yuridik amaliyotda muvaffaqiyatli qo‘llanilayotgan sun’iy intellekt tizimlariga asoslangan ko‘plab loyihalar amalda qo‘llanilishiga qaramasdan, huquqshunos kadrlar hamda sun’iy intellektning o‘zaro uyg‘unligini ta’minlash eng maqbul yechim ekanligi ta’kidlanadi.