YOSH AVLODNI BADIIY HAVASKORLIK TO`GARAK ISHLARI ORQALI TARBIYALASHNNG JAMIYAT TARAQQIYOTIDAGI O'RNI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada umumta‘lim maktablarida musiqa ta‘limi orqali yoshlarni estetik tarbiyasini rivojlantirishda musiqa to’garaklarining o‘rniga oid ko‘rsatmalar berilgan. Shuningdek, bugungi kunda musiqa ta‘limi jarayonida o‘quvchilarda musiqa san’atiga nisbatan qiziqish va havaslarining ortib borishi va bu san’atning yoshlar ma‘naviy kamolotidagi ahamiyati yoritib berilgan.В статье даны указания о роли музыкальных кружков в развитии эстетического воспитания молодежи посредством музыкального образования в общеобразовательных школах. Также в процессе музыкального образования сегодня отмечается возрастающий интерес и увлеченность учащихся музыкальным искусством, значение этого искусства в духовном развитии молодежи.The article gives instructions on the role of music clubs in the development of aesthetic education of young people through music education in secondary schools. Also, in the process of music education today, the increasing interest and passion of students in the art of music and the importance of this art in the spiritual development of young people have been highlighted.