ISHCHI KUCHI VA ISHSIZLIKNI KELIB CHIQISHI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada Ishchi kuchini kelib chiqishi va ularni yaxshi kadir bo’lib yetishib chiqishiga sharoitlar qilib berish kerakligi.ishchi kuchi resurslari ya’ni faol,potensial qisimlari nimaligi, mamlakat ichidagi migratsiya va ularning turlari.Ishsizlik daraja formulalari, ishsizlikning turlari va ishsizlikni oldini olish chora tadbirlari tavsif qilingan.In the article, the origin of the labor force and the need to create conditions for them to develop into good employees. What are the labor force resources, that is, active and potential parts, migration within the country and their types. Unemployment level formulas, types of unemployment and unemployment prevention measures are described.