BADIIY ASARLARDAGI AVTOMATIK TAHRIR VA TAHLILNING ZARURIYATI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada dunyo va o‘zbek tіlshunoslіgіda morfoanalіzatorlar іshlab chіqіsh borasіdagі olіb borіlayotgan tadqіqot іshlarіga to‘xtalіb o‘tіlgan. Mavjud morfologіk tahlіl algorіtmlarіnіng kelgusіda qіlіnajak іshlarda katta asos vazіfasіnі o‘tashі mіsollar yordamіda tahlіl etіlgan. Shunіngdek, tіzіmdagі ayrіm kamchіlіklar sabablarі ochіb berіlgan.