EPIK ASARLARDA QAHRAMONLARNING YORITILISHI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur tezisda epik turning o’ziga xos xususiyatlari va qahramon xarakterining qay yo’sinda yoritilishi yozuvchi X. Do’stmuhammadning ba’zi hikoyalari misolida tahlil qilingan.Qahramonlar haqida so’z yoritilgan.