THE ORIGIN AND EVOLUTION OF METAPHOR: FROM ANCIENT RHETORIC TO THE COGNITIVE LINGUISTICS: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Joriy maqolada metaforaning qadimgi ritorikadan kognitiv tilshunoslikkacha kelib chiqishi va evolyutsiyasi muhokama qilinadi. Tadqiqot nutqning ayni vaqtida ma'no ko'chirishning ushbu turini qanday shakllanishi va "metafora" ning paydo bo'lishiga qanday omillar sabab bo'lishi va yordam berishi tavsifini o'z ichiga oladi.В данной статье рассматривается происхождение и эволюция метафоры от античной риторики до когнитивной лингвистики. Исследование охватывает описание того, как формируется этот тип передачи смысла в самом времени речи и какие факторы вызывают и способствуют возникновению «метафоры».The current article discusses the origin and evolution of metaphor from ancient rhetoric to cognitive linguistics. The study covers the description of how to form this type of transfer of meaning in the very time of speech and which factors to cause and contribute to originate 'the metaphor'.