BOZOR IQTISODIYOTI AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bozor iqtisodiyotiga yo`l tutgan har qanday mamlakat bu iqtisodiyotning amal qilishini tushinib olish va oldiga qo`ygan vazifalarini muvaffaqiyatli hal qilish uchun iqtisodiyotning umumiy muammolari bo`lgan bir qator savollarga javob topish zarur:- Nima va qancha miqdorda ishlab chiqarish zarur?- Qanday texnika va texnalogiya bilan ishlab chiqarish zarur?- Kim uchun ishlab chiqarish zarur? kabi har doim bo’ladigan umumiy muammolar shular jumlasidandir. Mazkur tezisda bozor iqtisodiyoti afzalliklari va kamchiliklari haqida so’z boradi.