O‘ZBEKISTONNING RAQAMLI IQTISODIYOTGA O‘TISH ISTIQBOLLARI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlar o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbekistonning raqamli iqtisodiyotga o’tish istiqbollari, raqamli iqtisodiyotni shakllantirishning tamoyillari ishlab chiqilgan. Bundan tashqari mamlakatlarni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishida iqtisodiyotni raqamlashtirishning muhim ahamiyati va raqamli iqtisodiyotning rivojlanish xususiyatlari o’rganilgan. В данной статье рассмотрены перспективы перехода Узбекистана к цифровой экономике, разработаны принципы формирования цифровой экономики. Кроме того, было изучено важное значение цифровизации экономики в социально-экономическом развитии стран и особенности развития цифровой экономики. In this article, the prospects for the transition of Uzbekistan to the digital economy, the principles of the formation of the digital economy are developed. In addition, the important importance of digitization of the economy and the features of the development of the digital economy are studied in the socio-economic development of countries.