TA’LIM JARAYONIDA TOKARLIK DASTGOHLARIDA METALLARGA ISHLOV BERISH FANINI O’QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNI YO’LGA QO’YISH: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlar o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Zamonaviy mashinasozlik sanoati mashinalarning tebranishga chidamliligi masalalariga katta e'tibor beradi. Mashinasozlikda metal kesish dastgohlarining mexanik ishlov jarayonida vujudga keladigan vibratsiyalar hosil bo’ladi. Ushbu vibratsiyalarni bartaraf etilsa, ishlov berilayotgan detalning sifati ham yuqori bo’ladi.